Heldere aspergesoep

Soepen zijn er in tientallen varianten. Met verse groenten, met ballen, gebonden soepen, heldere soepen, maaltijdsoepen, je kunt het zo gek niet bedenken of er is soep van te maken. Maar wanneer maak je nu gebonden soep en wanneer toch liever heldere soep? En is heldere aspergesoep ook lekker?

Aspergeseizoen

Asperges uit de kas zijn het hele jaar door te verkrijgen, maar asperges van de koude grond hebben over het algemeen een vollere en meer uitgesproken smaak. Het aspergeseizoen begint normaliter in april. Na die tijd zie je de gebonden aspergesoep op veel menu’s terugkomen, terwijl een heldere aspergesoep koken ook heel leuk en lekker is. Een heldere aspergesoep recept vind je heel eenvoudig op internet, bijvoorbeeld onderaan dit artikel.

Verschil gebonden en heldere aspergesoep maken

Een heldere aspergesoep koken doe je door asperges te koken in bouillon. Het voordeel van een heldere aspergesoep recept, is dat heldere soep veel minder calorieën bevat en dus beter gecombineerd kan worden met meerdere gangen. Bij de gebonden variant wordt de heldere aspergesoep aangevuld met een mix van boter en bloem. Daardoor wordt de soep machtiger.

Heldere aspergesoep recept

Wil je graag een heldere aspergesoep maken? Ga dan te werk aan de hand van de volgende stappen. Schil de asperges. Laat de schillen in water tot een bouillon van heldere aspergesoep koken. Voeg zout en het kruid foelie toe. Zeef de schillen er weer uit. Maak het vocht met wat kippenbouillon op smaak. Snijd de asperges in kleine blokjes en laat ze ongeveer 15 minuten meekoken. Breng het geheel op smaak met peper en tuinkruiden, zoals bieslook en peterselie. Iedereen kan deze heldere aspergesoep maken. Het kost je ongeveer 20 minuten tijd. Zorg er wel voor dat je de asperges goed schilt. Harde stukken in je soep zijn erg onsmakelijk. Deze soep is goed te combineren met een opvolgende gang van bijvoorbeeld gekookte asperges met eierragout of een heerlijk malse biefstuk. Eet smakelijk.

Geplaatst op 4 maart 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *