Gebonden aspergesoep

Heb je zin in gebonden aspergesoep? Dan kun je met het recept nu zelf je eigen gebonden soep klaarmaken. Er wordt uitgelegd welke ingrediƫnten je nodig hebt en hoe je gebonden aspergesoep moet bereiden. Het duurt ongeveer een half uur om deze soep te maken en dit recept is geschikt voor vier personen.

Wat heb je nodig voor gebonden aspergesoep?

De ingrediƫnten die je nodig hebt voor de gebonden aspergesoep zijn als volgt:

 • 500 gram asperges, geschild (bewaar de schillen), in schuine stukken
 • 1 liter runderbouillon
 • 40 gram boter
 • 35 gram bloem
 • 200 ml room
 • Zout

Bereidingswijze gebonden aspergesoep

Om de gebonden aspergesoep klaar te maken ga je eerst de schillen van de asperges tien minuten laten trekken in de bouillon. Vervolgens zeef je de bouillon en laat je deze afkoelen. Dan ga je een roux maken. Daarvoor laat je boter smelten en roer je daar de bloem doorheen. Dan neem je een soeplepel koude bouillon en voeg je deze toe. Roer vervolgens totdat de bloem met de bouillon een geheel is geworden. Dan doe je er nog een beetje bouillon bij en zo ga je door tot alle bouillon is opgenomen. Je dient de gebonden aspergesoep dan nog even door te laten koken. Je roert het geheel door en kunt hierdoor voorkomen dat er klontjes in blijven zitten. Daarna maak je de soep weer warm, doe je er wat room bij en natuurlijk de stukken asperges. Laat het even trekken tot alles beetgaar is en voeg er wat zout aan toe voor de smaak.

Geplaatst op 25 maart 2015

4 reacties op “Gebonden aspergesoep”

 1. Morine schreef:

  Ik heb eerder al aspergesoep gemaakt en dat was erg lekker! Vandaag ook weer eens aspergesoep gemaakt (van grote asperges), maar hij is bitter geworden. Hoe kan je de bittere smaak minder erg maken? Nu is het namelijk jammer, omdat ik een grote pan heb gemaakt..

  • admin schreef:

   De schillen van asperges zijn bitter. Waarschijnlijk zijn die te lang meegekookt, wat zorgt voor een bittere smaak. Een goede oplossing waardoor je de pan niet hoeft weg te gooien, is wat suiker toevoegen aan de aspergesoep.

 2. Corrie schreef:

  Ik kook mijn asperges altijd met een beetje suiker in het water.

 3. W.R. Emons schreef:

  Probeer aspergesoep een met kippenbouillon ipv. runderboullon. Ik vind dat de aspergesmaak hiermee beter tot zijn recht komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *